Hogyan védjük meg hajunkat a nyári nap sugaraitól

Hogyan védjük meg hajunkat a nyári nap sugaraitól

 Hasonlóan, mint bűrünk, hajunk is igényli a védelmet a forró nyári napok során. Már mindannyian biztosan tudjuk, hogy a napsütés kis mértékben jótékony hatású és nagyon fontos, de egy szint felett már árthat hajunk minőségének. Nagyobb adag UV sugárzás esetén a sugarak képesek a haj belső struktúrájába is bejutni és legyengíteni azt már a hajtövektől. Ennek az ered-ménye a töredező haj és a problémás fejbőr lesz

Minden héttel erőteljesebben bújnak elő a napsugarak és mi feltesszük magunknak a kérdést, hogy védjük meg előlük hajoronánkat. Hasonlóan, mint bűrünk, hajunk is igényli a védelmet a forró nyári napok során. Már mindannyian biztosan tudjuk, hogy a napsütés kis mértékben jótékony hatású és nagyon fontos, de egy szint felett már árthat hajunk minőségének. Nagyobb adag UV sugárzás esetén a sugarak képesek a haj belső struktúrájába is bejutni és legyengíteni azt már a hajtövektől. Ennek az ered- ménye a töredező haj és a problémás fejbőr lesz

Akár a tengerparti szezont, vagy a töredezett hajvégek megmentését tervezed, itt van pár tipp, hogyan lehet megelőzni ebben az évben a napfény okozta hajkárosodást.

 

1. Kerüld a kémiai anyagokat

 

A klóros víz a medencében, vagy a haj szőkítése azt okozhatja, hogy hajad
érzékenyebb lesz a nyári meleggel és nappal együtt járó hatásokra. Fontos mini-mumra csökkenteni a haj „szőkítését“ és a klóros vízben való megmártózás után mi-hamarabb leöblíteni a hajat.


2. Kalap viselése


Ha a ruhatár frissítése jár az eszedben, a „haltatatlan“ és trendi darabok közé tartozika kalap. A nyár a legjobb időszak arra, hogy ezután a kiegészítő után nyúlj. A kalap viselése felbecsülhetetlen értékkel bírhat a haj és a fejbőr védelme során, és nem utolsó sorban hab a tortán tökéletes outfitod kiegészítője ként.

3. A megfelelő hajgumi és hajkefe


Ha csak teheted, akkor ne használj feszes hajgumit, mert az megsértheti a haj külső struktúráját, és kerüld a feszes csomókat, melyek ugyanúgy ártanak hajadnak. Nagyon fontos elkerülni az olyan hajkefék használatát, melyek a vizes haj fésülésére alkalmasak és lágy sörtéik vannak
 

4. A megfelelő kozmetikumok kiválasztása


Ugyanúgy, ahogy minden bőrtípusnál más reakciót vált ki a nap káros hatása, úgy minden hajtípus is máshogy reagál a napfényre. A vékonyabb és világosabb hajnál hiányzik a hajszál vastagsága és a pigment, mely megvédhetné a hajat a nap sugaraitól. Főleg az ilyen hajtípussal rendelkező nők számára fontos a „személyre szabotthajkozmetikumok jó kiválasztása.
 

5. Kozmetikumok belülről


A Biotin, Folsav, aminosavak, vitaminok és nyomelemek kulcsfontosságú összetevők, melyek jótékonyan hatnak a hajnövekedésre és a fejbőr egészségére. Ezen vitaminok kombinációját megtalálod például a Bloom Hair kapszulákban.  Pont a Biotin képes hatékonyan megküzdeni a hajhullással és
a hajkárosodással. Ezen felül lassítja az őszülést és az öregedés más jeleit is, melyekre nagy mértékben hatással van a napfény is. A legjobb segítő a haj regenerációjában a kollagén.
 
Tulajdonságai még jobban fokozódnak, ha folsavval van kombinálva, így poz-
itívan hat a hajszálak körüli bőr struktúrájának hidratálására és újítására. Annak
érdekében, hogy az egyes vitaminok és nyomelemek kifejtsék hatásukat testünkben, gyakran szükséges megfelelő kombinációjuk.
 
Az egyik kulcsfontosságú elem a C vitamin, amely nemcsak, hogy erős antioxidáns, de a kollagén felszívódását is elősegíti szervezetünkben.

A nyár az év legkedveltebb évszaka, de az erős napsugarak meggyötrik hajunkat. Ezért adjuk meg hajunknak a nagyobb mértékű külső és belső törődést, amit biztosan megköszön majd. Végsősoron, hajunk a szépség koronánk.
Vissza a blogba