A haj dússága félsiker

A haj dússága félsiker

 A gyönyörű dús haj most már nem csak álom. Elég ha tudjuk, hogyan törődjünk hajunkról megfelelően.

 

Lasíts! Túl gyors a tempó

A stressz senkire és semmire nincs jó hatással. Lelkünk és testünk is megsínyli. Tükröződik a rossz arcbőrön, de a ritkuló hajon is. Tehát ha az egésznapos kötelesség maraton után leültél végre, maradj is így. Pihenj. Ha az aktív pihenést jobban szereted, menj el sétálni, futni vagy táncolni. Röviden, kapcsolj ki. És este se feledkezz el kikapcsolni. Engedd meg magadnak a minőségi 6-8 órás alvást. Te magad tudod, hogy hány óra után leszel jól kialudva.

 

Gondoskodj, de ne túlságosan

Tartsd a szemed előtt a „Jóból is megárt a sok“ kifejezést. Szóval mi árt a hajnak?

  • a túl gyakori hajmosás/szárítás/vasalás/göndörítés,...
  • a túl erőteljes fésülködés
  • a túl sok hajlakk/zselé/hab/,...
  • a túl sok sampon

A hajat elég egyszer – kétszer mosni egy héten, szabadon hagyni megszáradni, esetleg egy kicsit rásegíteni a hajszárítóval, de nem túl forró levegővel, fontos a balzsam használata a könnyebb fésülhetőségért, és néha jól jön egy tápláló hajpakolás is. A samponnál figyelni kell, hogy ne legyen belőle túl sok, hogy a haj ne károsodjon. És főleg ne súrold a vizes hajat törölközővel, csak lágyan „nyomkodd“ ki belőle a vizet.

Fogadd el a hormonváltozást

A haj legjobban tini korban, klimax alatt vagy szülés után hullhat. A várandósság alatt inkább dúsul a haj, kevésbé hullik, ha egyáltalán hullik. De szülés után a test ritkítja a hajat. Ezért természetes, hogy akár 500 hajszál is kihullik egy nap. Általában ez a túlságos hajhullás a szülés után egy éven belül megáll.

„A hajhullás oka lehet a stressz, nem megfelelő gondoskodás, hormonális változás, de a nem elegendő táplálás is.“

 

Legyen színesebb étrended

Az alap mindig az egészséges reggeli. Például zabkása joghurttal, mézzel és dióval. Tavasszal és nyáron friss gyümölcsel. A tápláló reggeli után segíthetsz hajadnak 2 szem kapszulával vagy 2 szem gumicukorral a Bloom Hairtől, melyek megadják hajadnak a hajnövekedéshez, egészségéhez, szépségéhez és erősségéhez szükséges vitaminokat. Például a Bloom Hair kapszulái tele vannak Biotinnal, Szelénnel, Cinkkel, A, B, C, D vitaminnal, de tartalmaznak ezen felül Hialuronsavat és kókuszvíz kivonatot is. Ezen kívül még glutén és laktóz mentesek, nem tesztelték állatokon.

Segíts rajta optikailag

Csináltass a fordásznál melírozást, vagy ún. Sunkissed look-ot. Első látásra hajad fényesebb lesz, dúsabbnak, ragyogóbbnak tűnik majd. Ez a sötétebb hajtípusokra érvényes. A szőkék ellenkező módszerrel érhetik ezt el – világosítás helyett sötétebb színt válasszanak pár hajtincsüknek.

Vissza a blogba