A haj és a hideg, a hideg és a haj

A haj és a hideg, a hideg és a haj

Az álandó átmenet hidegből melegbe aztán melegből hidegbe gyengíti és szárítja a hajat. A sapka viselése miatt pedig hamarabb zsírosodik. Hogyan törődjünk hajunkról télen és mit tegyünk, hogy kevésbé károsodjon?

 

Hajvasalót, hajgöndörítőt és hajszárítót csak ritkán használj

Például, ha sietsz valahová és fontos, hogy megmosd a hajad, az is fontos, hogy száraz legyen. Máskor pedig hagyd szabadon megszáradni. Apropó, reméljük, hogy nem is jutott eszedbe elmenni otthonról akár csak egy kicsit is nedves hajjal. Azon kívül, hogy megfázhatsz, hajad a hideg hatására szó szerint megfagyhat, aminek következtében teljesen tönkre megy. A styling termékeket is hagyd most a fiókban. Télen próbálj meg belőlük a lehető legkevesebbet használni.

A hidratálás nem a mindennapos hajmosást jelenti

Főként télen érvényes, hogy a hajat elég minden harmadik nap mosni, tehát hetetne 2x. És nem túl forró vízzel. A hidratálásban segíthet a hajkondícionáló, melynek köszönhetően könnyebben is fésülhető a haj. Természetesen szárítás után. A nedves hajat ne terheld fésüléssel. Inkább hajmosás előtt fésüld meg a hajad, aztán utána, mikor száraz.

A táplálás belül kezdődik

Építs be étrendedbe A, B, C, D vitaminokban, Biotinban, Cinkben, Szelénben gazdag ételeket. Például káposztát, brokkolit, karfiolt, zellert, petrezselymet, hagymát, céklát, stb. A haj egyészségét és erejét vitaminokkal is támogathatod. A Bloom Hair kapszulái a már említett vitaminokon kívül Folsavat, Hialuronsavat, aminosavakat, kókuszvíz kivonatot és tengeri kollagént is tartalmaznak, melyek mind támogatják a haj jobb minőségét.

„A kollagénnek köszönhetően a haj megtartja dússágát, fényes lesz és nem fog töredezni.“

A támogatás kívülről is folytatódik

Hajpakolások és maszkok, ez nem csak a haj, hanem a lélek számára is pihentető és támogató. Vidd fel a hajra, használj egy öreg törölközőt és hagyd hatni. Közben nézd a kedvenc sorozatod, olvass könyvet vagy magazint, vagy egyszerűen csak pihenj. Itt van pár tipp, amit az otthonod kényelméből is meg tudsz oldani:

  • Kókuszolaj – segít az elektrosztatikus hajon. Hajmosás előtt maszírozd a fejbőrbe és a hajba is. Fél óra múlva mosd le samponnal, aztán használj kondícionálót is.
  • Tojás sárgája – használhatod magában vagy olajjal kombinálva, esetleg joghurttal. Hagyd hatni 30 percig, aztán mosd le a hajat, mint általában.
  • Olivaolaj mézzel – tökéletes maszk a száraz hajnak. Elég összekeverni három teáskanál olivaolajat két teáskanál mézzel, felvinni a hajra és hatni hagyni 15 percig, majd lemosni.
  • Csalán – szárított vagy friss csalánt hagyj ázni akár pár órát is és minden hajmosás után ezzel öblítsd le a hajad. A csalán főként a száraz és korpás hajra alkalmas.

    Kézkrém hajra

    levetted a sapkát és a hajad most „égnek áll“, még akkor is ha hajgumival van összefogva? Tegyél a tenyeredbe egy kis kézkrémet és ezzel simítsd el hajad. Igazán lágyan, hogy ne legyen túl zsíros.

    Selyem párnahuzat

    A haj a klasszikus párnahuzattal való találkozáskor elektrosztatikussá válik. A selyem meggátolja ezt. És az arcbőrre is jó hatása van. Nem szívja be a krémeket, olajokat, szérumokat, melyeket alvás előtt viszel fel a bőrre, úgyhogy egész éjszakán át hatni tudnak, így a ráncok és más mumusok ellen harcolnak.

     

    Vissza a blogba