A nyár tökéletes azokra a könnyű, friss és ízletes receptekre, amelyek nemcsak az ízlelőbimbóidat kényeztetik, hanem a szépséget és az egészséget is támogatják. Összeállítottunk neked néhány eredeti ötletet, hogyan építheted be kollagénitalunkat a nyári menüdbe. Akár egy frissítő italra, egészséges desszertre vagy különleges jégkrémre vágysz. Vágjunk bele!
1. Kollagénes málnás sajttorta pohárban (sütés nélkül)

Hozzávalók:
- 150 g keksz (pl. Lotus vagy graham)
- 50 g olvasztott vaj
- 250 g krémes túró
- 150 g mascarpone
- 2 evőkanál málnalekvár vagy friss málna
- 1 tasak kollagénital
- 1 evőkanál méz vagy agávészirup
- Málna és mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
- 1. A kekszet törd össze, keverd össze a vajjal, majd nyomkodd a poharak aljára.
- 2. A túrót, mascarponét, kollagént és mézet keverd simára.
- 3. Rétegezd a kekszre, adj hozzá málnát vagy lekvárt.
- 4. Tedd hűtőbe legalább 2 órára.
2. Nyári kollagénes mocktail citrusokkal és bodzával

Hozzávalók:
- 1 tasak kollagénital
- 1 narancs leve
- ½ lime leve
- 100 ml bodzaszörp (lehetőleg házi)
- Szénsavas vagy szénsavmentes víz
- Jégkockák, menta, citruskarikák
Elkészítés:
- 1. Egy nagy pohárba tegyél jeget, öntsd rá a narancs- és limelét.
- 2. Add hozzá a szirupot és a kollagént.
- 3. Töltsd fel vízzel, keverd meg és díszítsd.
3. Frissítő kollagénes fagylalt (csak 3 hozzávaló)

- 2 banán (felszeletelve és lefagyasztva)
- ½ mangó
- 1 tasak kollagénital
Elkészítés:
- 1. Mindet turmixold simára egy erős turmixgépben.
- 2. Tedd pohárba, díszítsd eperrel, málnával és áfonyával.
- 3. Azonnal tálalhatod „soft serve”-ként, vagy formába öntve fagyaszd le jégkrémnek.
4. Kollagénes jégkrémek kókuszjoghurttal és gyümölccsel

Hozzávalók:
- 200 g kókuszjoghurt
- 1 tasak kollagénital
- Erdő gyümölcsei (friss vagy fagyasztott)
- Édesítő ízlés szerint (agávé, méz…)
Elkészítés:
- 1. Egy tálban keverd össze a joghurtot a kollagénnel és az édesítővel.
- 2. A jégkrémformákba tegyél gyümölcsöt, majd öntsd rá a keveréket.
- 3. Fagyaszd legalább 4 órán át.
5. Citromos-maracujás limonádé kollagénnel

Hozzávalók:
- 1 citrom
- 1 maracuja gyümölcshúsa
- 1 tasak kollagénital
- 300 ml szénsavas víz
- Jég, menta
Elkészítés:
- 1. Facsard ki a citromot, add hozzá a maracuja húsát és a kollagént.
- 2. Keverd össze egy nagy pohárban vízzel és jéggel.
- 3. Díszítsd mentával.
Hisszük, hogy a receptek remek inspirációt nyújtanak. Ha neked is van egy kedvenc módod a kollagén használatára, ne habozz megosztani velünk!