Manuka méz: Az egészség és  immunrendszer megerősítésének  édes formája

Manuka méz: Az egészség és immunrendszer megerősítésének édes formája

A mézet már több mint ezer éve természetes édesítőszerként hasznosítható. Egy sokrétű alapanyag, mely igazán sokféleképpen használható fel – a sütésen és főzésen kívül, a turmixok és teák ízesítésén át, a házi arcmaszkok készítéséig.

Nem lesz ez újdonság számodra, mikor azt mondjuk, hogy nem minden méz szó. Virág, erdei vagy a híres manuka méz. Ezek közül mindegyiknek más és más hatása van és a különbséget az ízükben és állagukban is észreveszed.

A méz egy egyedülálló formája

A manuka méz egy speciális méz, melyet a méhek a Manuka fa nektárjából szerzik be, ami csak Új Zélandon és Ausztráliában nő. Egyedülálló tulajdonságai miatt ismert, melyekkel sok egészséges életmód kedvelő szívét elnyerte magának. Természetesen a miénket is.

Miben különbözik a klasszikus méztől?

Minden mézet méhek termelnek, de maguk a mézek jellemzőikben különböznek egymástól.

A manukaméz antibakteriális tulajdonságai miatt népszerű. Számos egészségügyi probléma, többek között sebgyógyulás, torokfájás, emésztési problémák és legyengült immunitás miatt népszerű természetes gyógymóddá vált.

A klasszikus méz nagyszerű természetes gyógymód, és olcsóbb. Mitől sokkal jobb a manuka méz, mint a klasszikus?

  1. Antibakteriális hatású: A manukaméz más mézfajtákhoz nagyon erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek aktívan képes felvenni a harcot a baktériumokkal, és hatékonyan megvédi a szervezetet.
  2. Kiváló tápértékekkel rendelkezik: A manukaméz tápérték magasabb, mint a hagyományos mézé. A hagyományos mézhez képest 4-szer nagyobb mennyiségben aminosav, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
  3. Ne feledkezzünk meg a glikémiás index: A manukaméznek jobbról a glikémiás indexe, mint a hagyományos méznek. A manukaméz a tesztek során 54-59-es glikémiás indexet ért el, míg a hagyományos méz 61-es értéket. Ez azt jelenti, hogy a manukaméz lassabb vércukorszint-emelkedést okoz. Egy evőkanál hagyományos méz az ajánlott napi cukorbevitel akár 57%-át is kiteheti, míg a manukaméz csak feleanyi cukrot tartalmaz (1,2).
  4. Nagyszerű antioxidáns: A manukaméz antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, a benne található fitokémiai anyagoknak, amelyek aktív biológiai mint működésnek. (3)

Booster az immunrendszer számára

A stressz, az időjárásváltozás vagy a vitaminhiány szintén csökkenti szervezetünk védekezőképességét. A betegségek megelőzésének érdekében pótolnunk kell a szükséges vitaminokat, lehetővé teszik, hogy immunitásunk megfelelően működjön.

A manukaméz valóban egy nagyszerű immunerősítő bomba, amely teljes sebességre kapcsolja az immunitást. Ez a legédesebb módja annak, hogy segítsen a szervezetünknek megbirkózni bármilyen akadállyal. Azonban az, hogy minden reggel egy kanál mézet fogyasszunk, sokunk számára elképzelhetetlen.

Ezért tettük bele a Manuka méz kivonatot az It's IMMUNITY BOOST o'clock termékünkbe. Finom mandarin ízű egyszarvúval, C-vitaminnal, szelénnel és cinkkel megpakolva megadhatod szervezetednek a szükséges védelmet a baktériumokkal szemben.

Végezetül, hogy ez mit is jelent?

A mézet évszázadok óta természetes antibiotikumként, betegségmegelőzésre vagy természetes édesítőszerként. A manukaméz számos további előnyös tulajdonsággal ruházza fel a szervezetet. Ezért érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Akár a vitaminos, akár a klasszikus mézet választod, egy lépést teszel a szebb bőr, a jobb emésztés, az erősebb immunitás és a sok más egészségügyi előnye felé.

 

1 https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/food-drink/food/manuka-honey/manuka-vs-honey/

2 https://manukora.com/blogs/manukorablog/how-to-sustain-healthy-energy-with-manuka-méz-és-glikémiás-index

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6613335/

Vissza a blogba